Endoszkópos vizsgálatok (gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) altatásbanA kezelés ISMERTETŐJE:Tekintse meg megújult endoszkópos vizsgálatokról szóló weboldalainkat is:
 vastagbel-tukrozes.hu és gyomor-tukrozes.hu

 
A tükrözéseket (gymortükrözés, vastagbéltükrözés) hazánkban az endoszkópos laboratóriumokban hagyományosan éberen vagy sedációban (midazolam intravénás) adását köveően végzik. Egy magyarországi internetes felmérés szerint az ilyen módon végzett vizsgálatok közel felét a betegek fájdalmasnak és kellemetlennek, negyedében pedig elviselhetetlenül fájdalmasnak véleményeztek.
 
A kis dózisú, intravénásan adott altatószer, a Propofol alkalmazása az altatásban végett endoszkópos vizsgálatok alatt mára rutinszerűvé vált az amerikai és a nyugat európai endoszkópos laboratóriumokban. Az eljárás az altatásban végzett endoszkópos vizsgálatokat teljesen fájdalommentessé teszi, ráadásul a beteg semmilyen kellemetlenséget sem érzékel a vzsgálat során, hiszen végig alszik, és a vizsgálatot követően 2 órás megfigyelés után otthonába távozhat. Az eljárást magánorvosi centrumunkban altatóorvos segítségével illetve közreműködésével végezzük, műszeres betegmonitorizálás mellett, szükség esetén azonban altatógép is rendelkezésünkre áll.
 
Sokszor a hagyományos endoszkópos eljárások azonban nem elkerülhetők. Ilyen eset például, ha a kapszula vizsgálat vagy más eljárás (PET-CT, vastagbélröntgen stb.) már igazolta a vastagbélben lévő elváltozást, melynek eltávolítását hagyományos endoszkópos módszerrel un. polypectomiával tervezzük. Hasonló a helyzet, ha az elváltozás mérete vagy mélységi terjedése miatt csak sebészi megoldás, műtét lehetséges, melyet megelőzően az elváltozásból endoszkóposan szövettanra mintát un. biopsiát kívánunk venni. Végezetül bizonyos tünetek (un. alarm tünetek) esetén is a hagyományos tükrözés szükséges, ilyen például a bélelzáródás jelei, a véres széklet, a fogyás, a tapintható hasi vagy végbél tumor, és a nyelészavar (falatelakadás).
 
A hagyományos endoszkópos vizsgálat (gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) kellemetlensége és fájdalma azonban elkerülhető, ezért a hagyományos endoszkópos vizsgálatokat az Ön kérésére, kellő előkészítés után, altatóorvos segítségével, intravénás altatásban (un. műtéti narcosisban) végezzük. Az altatás során betegeink életfontos paramétereit folyamatosan ellenőrizzük, szükség eseten lélegeztető gép és a szövődmények elhárításához nélkülözhetetlen komplett biztonsági műszerzettség is a helyszínen rendelkezésre áll. Az altatásban végzett endoszkópos vizsgálatok alatt az aneszteziológus az altatószert kis, dózisban, frakcionáltan (részletekben) és egyénre szabottan adagolja ezáltal minimalizálva az endoszkópos vizsgálatok alatti szövődményeket.
 
Válassza az általunk kínált fájdalommentes tükrözéseket (gyomortükrözés és vastagbéltükrözés), és aludja át a kellemetlen pillanatokat!
 
Tekintse meg megújult endoszkópos vizsgálatokról szóló weboldalainkat is:
www.vastagbel-tukrozes.hu és www.gyomor-tukrozes.hu


« vissza a kezelésekhez