BelgyógyászatA kezelés ISMERTETŐJE:Tekintse meg megújult belgyógyászati weboldalunkat is: 
belgyogyaszat-szekesfehervar.hu/

 Belszervi panaszaival: magas vérnyomás, vércukor vagy anyagcsere problémák, vérszegénység, tisztázatlan eredetű lázas állapot, góckutatás, pajzsmirigy betegségek, hasi vagy mellkasi panaszok, visszérproblémák, vizelet és széklet problémák kezelése és gondozása tekintetében forduljon az Endo-Kapszula Magánorvosi centrum szakorvosaihoz bizalommal.

 

A vizsgálati díj tartalma: részletes belgyógyászati konzultáció, anamnesis felvétele, belgyógyászati rizikó felmérés, fizikális belgyógyászati szakvizsgálat, EKG készítése és vérnyomás mérése, kezelési terv, gyógyszeres kezelési javaslat és receptírás.

 

Az általános belgyógyászati szakvizsgálat keretében Önnek lehetősége van belszervi illetve belgyógyászati panaszainak részletes értékelésére, megbeszélésére és kezelésére. A belgyógyászati szakvizsgálat során az Endo-Kapszula Magáánorvosi centrum belgyógyász szakorvosai Önnél általános belgyógyászati jellegű komplex fizikális szakvizsgálatot hajt végre, melyhez minden esetben EKG vizsgálat és annak értékelése valamint vérnyomás mérés is tartozik.

 

Belgyógyászati fizikális vizsgálat: olyan vizsgálómódszer, melynek elvégzése egyedül és önmagában alapvető információkat szolgáltathat a beteg állapotáról. Ennek során megtekintéssel, hallgatózással, tapintással szinte valamennyi életfontos szerv és szervrendszer vizsgálatra kerül.

 

A belgyógyászat: az emberi test belső szerveinek illetve betegségeinek felismerésével, gyógyításával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. Számtalan részterületeivel külön szakterületek foglalkoznak. Ilyenek a kardiológia, a gasztroenterológia, a pulmonológia, a nephrológia. A belgyógyászathoz tartoznak azonban még más szervek elváltozásai is, valamint olyan betegségek, melyek az egész szervezetet érintik. Ilyenek: a magas vérnyomás (hipertónia), a pajzsmirigy megbetegedései, a hormonrendszer problémái vagy a cukorbetegség (diabetes mellitus). A klasszikus, úgynevezett konzervatív belgyógyászati terápia leginkább a gyógyszeres kezelésekre épül.

 

Melyek azok a kórképek, melyekkel az általános belgyógyászat foglalkozik?

  • szív és érrendszeri megbetegedések, érszűkület
  • magasvérnyomás (hypertonia)
  • szívelégtelenség és annak szövődményei
  • endokrinológiai kórképek (belső elválasztású mirigyek) megbetegedései
  • cukorbetegség és annak szövődményei, vércukor beállítás
  • anyagcsere betegségek és azok kezelése
  • gasztroenterológia (gyomor és bélrendszeri megbetegedések)
  • pulmonológia

A belgyógyászati szűrővizsgálatok jelentősége abban rejlik, hogy panaszmentes állapotban ismerhetők fel olyan betegségek, amelyek időben észlelve meggyógyíthatók, vagy súlyossá válásuk megelőzhető.

 

Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban indított belgyógyászati szűrőprogramunk nagy segítséget nyújt a diagnózis minél korábbi felállításához, és egyúttal a fölösleges vizsgálatok elkerüléséhez, vagy adott esetben önmagában elegendő a teljes diagnózis felállításához és a terápia elindításához. Jó kivitelezése nagy rutint és nagy rálátást igényel (akár a rendelő ajtaján éppen belépő betegről megállapítható a betegsége).

Tekintse meg megújult belgyógyászati weboldalunkat is: 
www.belgyogyaszat-szekesfehervar.hu/« vissza a kezelésekhez