Cikkek, hasznos információk

Mikor forduljon gasztroenterológushoz?

2013.11.05.
megosztás - iwiw megosztás - facebook megosztás - twitter megosztás - google

A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel, illetve annak betegségeivel foglalkozik.

kapcsolódó képek

'; ';


Ha nem jelenne meg a cikk kattintson a TOVÁBB feliratra!

Milyen panaszok esetén kell gasztroenterológushoz fordulni?;Kérdeztük Dr. Madácsy László belgyógyász, gasztroenterológus szakorvost, a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum orvos igazgatóját.
 
Dr. Madácsy: Gasztroenterológushoz kell fordulni, minden olyan esetben, amikor az emésztésünk, székelésünk megváltozik, hasi fájdalmat vagy puffadást, esetleg hányingert vagy nyelészavart tapasztalunk, rossz a közérzetünk, vagyis minden olyan tünet vagy panasz esetén ami összefüggésben áll az táplálkozással illetve az emésztéssel. 
 
A gasztroenterológiára tartozik a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és a vastagbél, illetve a máj, a hasnyálmirigy, az epe és az epevezeték minden betegsége.
 
A konkrét panaszok közül a leggyakoribbak a gyomorégés, a reflux, a rossz lehelet, a gyomorfájdalom, a puffadás, a hasmenés, a székrekedés és az aranyér  Az emésztőrendszer igen érzékenyen reagál a lelki történésekre, így sokszor pszihoszomatikus betegségek emésztési, illetve hasi panaszokkal járnak. 

« vissza a hírekhez